logo

Соопштенија

Каков ќе биде буџетот на Општина Крива Паланка за 2020 година?

Во рамки на проектот „Мои пари, моја одговорност – партиципативно буџетирање на општините“, на 18.11.2019 година (понеделник), ќе биде презентиран Предлог буџетот на Општина Крива Паланка за 2020 година. Настанот…

Јавен повик за предлагање на кандидати за членови на Совет на млади на општина Крива Паланка

Врз основа на член 38-г од Статутот на Општина Крива Паланка ( Службен гласник на Општина Крива Палнка бр.08/2014, 02/2018 и 03/2019), како  и  Одлуката за распишување на јавен повик…

Планиран прекин на електрична енергија

Почитувани, Ве информираме дека во четврток (14.11.2019)  од 9.00 до 15.00 часот предвиден е прекин на електрична енергија на  ул. Никола Тесла, м.в. Чука и ул. 11 Октомври.

Пoкана за промотивна прес конференција за медиумска писменост

Почитувани, Ве покануваме на  13 ноември (среда), во 11 часот, во големата сала на општина Крива Паланка, на промотивна прес конференција на проектот „Медиумско описменување за  критичен младински став“, кој…

Резултати од имплементирање на проектот „Спорт за сите“

Во име на локалното партнерство „Спорт за Сите“ кое е креирано во Крива Паланка, а се состои од повеќе спортски организации, младински организации, спортски клубови и спортисти како и претставници…

Каталог на традиционални јадења „Шопска софра 2019“

Каталогот на традиционални јадења е дел од проектот „Шопска софра 2019“, кој е реализиран со финансисиска поддршка од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Општина Крива Паланка. Специјалитетите што…

Покана за втор културен форум – Како да ја подобриме културната сцена во Kрива Паланка?

Во прилог на развојот на културата во општина Крива Паланка и подобрување на културната програма и културните содржини за задоволување на потребите на граѓаните, Ве покануваме на вториот културен форум,…

Покана за презентација на Мониторинг извештајот за транспрентност на Општина Крива Паланка

Општина Крива Паланка и НВО Инфоцентар  Скопје Ве покануваат на презентација на Мониторинг извештајот за транспарентност на локалната самоуправа на Крива Паланка, која ќе се одржи на 4 ноември, во…

Известување за забранa за палење на оган на отворен простор

Се известуваат граѓаните на општина Крива Паланка посебно жителите во селските населби, дрвоберачите и ловџиите  да не вршат палење на оган на отворен простор. Имено деновиве сме сведоци на зачестени…

Дневен ред на 29-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Големина на фонт
Контраст