Градски музеј

ЛОКАЛНА УСТАНОВА „ГРАДСКИ МУЗЕЈ“

Градскиот музеј е формиран во октомври 2006 година, како локална установа од областа на културата. Музејот е сместен во зградата Дом на АРМ, во центарот на градот. Музејот располага со постојана етнолошка поставка, библиотека, архива и едно стручно лице.

Адреса: ул. Св.Јоаким Осоговски бр. 134, 1330 Крива Паланка
Телефон: 031/372 140

Големина на фонт
Контраст