Почесни граѓани

Семјуел Жбогар, амбасадор на Европската унија во Република Северна Македонија е почесен граѓанин на Крива Паланка од 2018 година.
Кристијан Тимоние, амбасадор на Франција во Република Северна Македонија е почесен граѓанин на Крива Паланка од 2019 година.
Наталија Задорожњук, амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија е почесен граѓанин на Крива Паланка од 2020 година
Милан Предан, амбасадор на Словенија во Република Северна Македонија е почесен граѓанин на Крива Паланка од 2021 година.
Големина на фонт
Контраст