logo

Соопштенија

Дефиле на ТППЕ Крива Паланка по повод Денот на пожарникарите

Почитувани, Ве известуваме дека, по повод  Денот на пожарникарите, 20 Мај, ТППЕ Крива Паланка ќе има дефиле низ градот.  Поради тоа што во текот на дефилето ќе бидат користени звучни…

Конечни резултати од Конкурс за доделување на признание за најуспешен просветен работник на територијата на општина Крива Паланка

Конечни резултати од Конкурс за доделување на признание за најуспешен просветен работник на територијата на општина Крива Паланка за учебната 2017/2018 година.    

Општина Крива Паланка започна со решавањето на проблемот со бездомните кучиња

Општина Крива Паланка започнаа со имплементација  на одредбите  од Законот за заштита  и благосостојба  на животните, во делот на контрола на популацијата на кучињата во градот и приградските населби. Оваа…

Известување за градежни активности на улицата од Осички Мост кон населбата Домачки Дол

Почитувани, Ве известуваме дека почнувајќи од 16.05.2018 г. ќе започне санација на улицата на потег од Осички Мост кон населбата Домачки Дол и патниот правец кон с.Огут. Средствата се обезбедени…

Дневен ред на 11-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 39, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 65 и 67  од Деловникот на Советот на Општина Крива…

Известување за градежни активности на улица 8 Октомври

 Почитувани граѓани, Во тек е реализацијата на проектот „Реконструкција на дел од водоводна мрежа во град Крива Паланка“ (замена  на азбестни водоводни цевки со полиетиленски водоводни цевки). Со техничката документација…

Покана за свечена академија во чест на Свети Кирил и Методиј

Општина Крива Паланка Ве поканува на свечена академија во чест на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј. Академијата ќе се одржи на 23 мај во НУ Центар за култура,…

Избор за најуспешен просветен работник во општина Крива Паланка за учебната 2017/2018 година

Почитувани, Ве известуваме дека согласно објавениот Конкурс за доделување на признание за најуспешен просветен работник на територијата на општина Крива Паланка на веб сајтот http://www.krivapalanka.gov.mk/najdobar-prosveten-rabotnik-za-uchebnata-2017-2018-godina во периодот од 07.05.2018 до…

Одбележување на  Денот на Европа во Крива Паланка

Со голем број активности и пригодни манифестации Општина Крива Паланка во соработка со Делегацијата на ЕУ во Р.Македонија и оваа година ќе се приклучи во одбележувањето на 9 Мај- Денот…

Покана за учество на десеттото јубилејно Рели „КАЛИН КАМЕН 2018“

На 24 мај 2018 г.  ќе се одржи десеттото јубилејно Рели „КАЛИН КАМЕН“ 2018 во организација на Општина Крива Паланка и Здружението на граѓани  Авто мото клуб  „Офф Роад Осогово“.…

Големина на фонт
Контраст