logo

Образование и спорт

Одбелжан патрон празникот на СОУ Ѓорче Петров

По повод патрон празникот на Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“  во Крива Паланка, градоначалникот на општина Крива Паланка Борјанчо Мицевски задно со претставници на локалната самоуправа и директорот на ЈП…

УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК: СОУ Ѓорче Петров Ве очекува во новата учебна година

Во тек е запишување ученици во прва година во СОУ Ѓорче Петров во  Крива Паланка  во учебната 2019/20 година.  Во прва година ќе се запишат 340 ученици во 10 паралелки…

„Спорт за сите“, проект за социјална инклузија на млади

Денес во општина Крива Паланка беше презентиран проектот „Спорт за Сите“, кој ќе се реализира во наредните 6 месеци. Проектот е координаран од страна на невладината организија ТАКТ од Скопје,…

ОГЛАС за запишување ученици во прва година во СОУ „Ѓорче Петров“ Крива Паланка во учебната 2019/20 година

Врз основа член 42 од Законот за средно образование (Службен весник на Република Северна  Македонија 44/1995, 24/1996, 34/1996, 35/1997, 82/1999, 29/2002, 40/2003, 42/2003, 67/2004, 55/2005, 113/2005, 35/2006,  30/2007, 49/2007, 81/2008,…

Одржан општинскиот натпревар за изработки од рециклирачки материјали „Еко пакет 2019″

Во организација на еко-одборот на Oсновното општинско училиште „Јоаким Крчовски” од Крива Паланка вчера се одржа општинскиот натпревар за изработки од рециклирачки материјали „Еко пакет 2019″. Комисијата од училиштето во…

Дуото од Kрива Паланка со специјална награда на Меѓународниот натпревар по гитара во Ќустендил

Во силна конкуренција со стотици учесници од десетина европски држави на Меѓународниот натпревар по гитара во Ќустендил, Бугарија, младите гитаристи Давид Давитковски и Леон Јанковски, членови на Грaдскиот оркестар „АЛЕГРО“ …

Ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” во посета на основно училиште во Литванија

Во рамките на проектот „Иднина” од Еразмус + програмата, шест ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” поминаа незаборавна недела во ОУ  „Меделино Прогимназија” во Шулеј, Литванија. Тие беа дел од наставата…

Успешно претставување на СОУ „Ѓорче Петров“ на театарскиот фестивал „Езоп- слобода на робот“

На Меѓународниот театарски фестивал „Езоп- слобода на робот“, кој се одржа во Република Бугарија на 30.03.2019 година, драмската секција при СОУ „Ѓорче Петров” се претстави со драмата „Проект свадба”, во…

Светски ден за подигање на свеста за аутизмот – Го обоивме небото во сино

Наставниците и учениците од подрачните училишта во селата Огут и Нерав, за прв пат го одбележаа Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот, под мотото „Аутизмот не е попреченост,…

ООУ „Јоаким Крчовски“ со ознака за е-Твининг училиште

Училиштето „Јоаким Крчовски“ Крива Паланка активно е вклучено во е-Твининг платформата веќе десет години. Наставниците активно работат на е-Твининг проекти и се добитници на повеќе е-Твининг награди. Училиштето оваа година…

Големина на фонт
Контраст