logo

Новости

Конкурс за откуп на самостојно реализирани публикации и продукции

Врз основа на член 10 од Статутот на ЛУ Градски Музеј Кр. Паланка (бр.02-78/2 од 01.06 2018) и Одлуката за распишување на конкурс за Откуп на самостојно реализирани публикации и…

Голем успех на Градскиот оркестар „АЛЕГРО“ на Меѓународниот натпревар во Велес

На 10 јуни 2018 година се одржа Меѓународниот натпревар за класична музика „Арт-ин Велес“, во организација на здружението „Арт ин орг“ од Кавадарци, на кој учестуваа околу 250 натпреварувачи од…

Интегриран систем за управување со отпад на Источниот и на Североисточниот плански регион

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денес оствари работна средба со претставници на Министеството за животна средина и просторно планирање, раководителот на секторот за управување со отпад, Ана Каранфиловска Мазнева и претставници од…

Информација за одржан состанок со претседатели на месни заедници

 На ден 08.06.2018 година (петок), со почеток во 12:00 часот, во просториите на ЛУ Градски Музеј – Крива Паланка беше одржан состанок на претставници од редот на вработените во општинската…

Средба на градоначалникот Мицевски со претставници на Здружението „Херои на Македонија“

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска имаше средба со претставници на Здружението на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили на Македонија „Херои на Македонија 2001-2015“, кои ги положија своите животи пред…

Градоначалникот Мицевски додели плакети за најуспешните млади кошаркарски амбасадори

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денес имаше прим за двајца успешни спортски амбасадори на општина Крива Паланка, Горазд Величковски и Андреј Јакимовски. Горазд Величковски е прогласен за најкорисен играч NMVP во младинска…

Интензивирање на инвестициите и можностите за бизнис заедницата во Крива Паланка

Во текот на вчерашниот ден, по иницијатива на градоначалникот Борјанчо Мицевски се оддржа работна средба со стопанствениците од општина Крива Паланка и министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица…

Градоначалникот Мицевски оствaри работна средба со министеркaта задолжена за странски инвестиции и со претставници од Фондот за иновации и технолошки развој

По иницијатива на градоначалникот Борјанчо Мицевски денес беше реализирана работна средба со министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска и претставници од кабинетот на министерството, како и  претставник…

Тековни активности за изградба и одржување на комунална инфраструктура

Општина Крива Паланка преку Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура деновиве интензивно работи на повеќе локации во градот и селските населби на различни градежни активности. Продолжува интензивно реализацијата…

Треш фешн Македонија: Победа за „Третиот елемент“

Учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка, со нивната уникатна креација од материјали за рециклирање, победија на седмото издание на „Треш фешн Македонија“, која се одржа во МКЦ. Користејќи…

Големина на фонт
Контраст