Еднократна парична помош и субвенции

Назив на субвенцијата Износ Период на аплицирање  Инфо
Eднократен финансиски надоместок за новороденче, запишано со адреса на живеење на територијата на Општина Крива Паланка 3000 ден. 01.01.2023-31.01.2024 Линк до објавата
Субвенција за количка за новороденче запишано со адреса на живеење на територија на Општина Крива Паланка 3000 ден. 01.01.2023-31.01.2024 Линк до објавата
Надоместување на дел на трошоците на младите на подрачјето на Општина Крива Паланка за набавка на велосипеди
4000 ден. 01.01.2023-31.01.2024 Линк до објавата
Еднократна парична помош на лица во социјален ризик 01.01.2023-31.12.2023 Линк до објавата
Еднократна парична помош по 3000 денари за матуранти запишани во учебната 2022/2023 година во СОУ „Ѓорче Петров“ во Крива Паланка 3000 ден. 01.02.2023-15.03.2023 Линк до објавата
Еднократна парична помош за секое првоодделенче 3000 ден. 01.08.2023-30.09.2023 Линк до објавата
Субвенции за набавка на дигитални уреди за студенти до 29 години до 6000 ден. 10.05.2023-08.06.2023 Линк од објавата
Субвенции за набавка на дигитални уреди за млади невработени лица до 29 години до 9000 ден. 01.06.2023-30.06.2023 Линк од објавата
Стипендии за талентирани ученици и студенти  9 х 3000 ден. 01.09.2023-30.09.2023  
Стипендии за талентирани спортисти  9 х 3000 ден. 01.09.2023-30.09.2023  
Субвенциониран превоз на студенти 01.09.2023-30.09.2023  
Ослободување од комунални давачки на семејствата на загинатите бранители од Општина Крива Паланка    

Големина на фонт
Контраст