logo

Образование и спорт

Први места на државните натпревари за кривопaланечките ученици од СОУ Ѓорче Петров

Денес, градоначалникот Борјанчо Мицевски во својот кабинет ги прими учениците од СОУ Ѓорче Петров,  добитници на највисоките државни признанија и награди на натпреварите по одредени области,  кои се оддржаа во…

Во Крива Паланка се оддржа првомајски крос

Денес  на градскиот стадион во Крива Паланка се оддржа традиционалната пролетна спортска манифестација  „Првомајски крос 2019“. Овој традиионален спортски настан е во организација на Општински сојуз на училишен спорт и…

Одбелжан патрон празникот на СОУ Ѓорче Петров

По повод патрон празникот на Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“  во Крива Паланка, градоначалникот на општина Крива Паланка Борјанчо Мицевски задно со претставници на локалната самоуправа и директорот на ЈП…

УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК: СОУ Ѓорче Петров Ве очекува во новата учебна година

Во тек е запишување ученици во прва година во СОУ Ѓорче Петров во  Крива Паланка  во учебната 2019/20 година.  Во прва година ќе се запишат 340 ученици во 10 паралелки…

„Спорт за сите“, проект за социјална инклузија на млади

Денес во општина Крива Паланка беше презентиран проектот „Спорт за Сите“, кој ќе се реализира во наредните 6 месеци. Проектот е координаран од страна на невладината организија ТАКТ од Скопје,…

ОГЛАС за запишување ученици во прва година во СОУ „Ѓорче Петров“ Крива Паланка во учебната 2019/20 година

Врз основа член 42 од Законот за средно образование (Службен весник на Република Северна  Македонија 44/1995, 24/1996, 34/1996, 35/1997, 82/1999, 29/2002, 40/2003, 42/2003, 67/2004, 55/2005, 113/2005, 35/2006,  30/2007, 49/2007, 81/2008,…

Одржан општинскиот натпревар за изработки од рециклирачки материјали „Еко пакет 2019″

Во организација на еко-одборот на Oсновното општинско училиште „Јоаким Крчовски” од Крива Паланка вчера се одржа општинскиот натпревар за изработки од рециклирачки материјали „Еко пакет 2019″. Комисијата од училиштето во…

Дуото од Kрива Паланка со специјална награда на Меѓународниот натпревар по гитара во Ќустендил

Во силна конкуренција со стотици учесници од десетина европски држави на Меѓународниот натпревар по гитара во Ќустендил, Бугарија, младите гитаристи Давид Давитковски и Леон Јанковски, членови на Грaдскиот оркестар „АЛЕГРО“ …

Ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” во посета на основно училиште во Литванија

Во рамките на проектот „Иднина” од Еразмус + програмата, шест ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” поминаа незаборавна недела во ОУ  „Меделино Прогимназија” во Шулеј, Литванија. Тие беа дел од наставата…

Успешно претставување на СОУ „Ѓорче Петров“ на театарскиот фестивал „Езоп- слобода на робот“

На Меѓународниот театарски фестивал „Езоп- слобода на робот“, кој се одржа во Република Бугарија на 30.03.2019 година, драмската секција при СОУ „Ѓорче Петров” се претстави со драмата „Проект свадба”, во…

Големина на фонт
Контраст