logo

Новости

Санирана улицата Гоце Делчев

Во рамките на редовното тековно одржување во месец oктомври, Одделението за изградба и  одржување  на комунална инфраструктура ја  санираше улицата „Гоце Делчев“ и тоа од приклучокот на ул „Св.Јоаким Осоговски“…

Деби на КК Крива Паланка во трета лига мажи

На почетокот на новата кошаркарска сезона 2010/2011 кошаркарскиот клуб „Крива Паланка “ направи голем исчекор – покрај стандарното учество во натпреварувањата на младинските категории при КФМ, овојпат со 4 екипи…

Санирана улицата „8 Октомври“

Во рамките на редовното тековно одржување во месец октомври, Одделението за изградба и  одржување  на комунална инфраструктура ја  санираше улицата „8 Октомври“ и тоа од централното градско подрачје па се…

Обука за пошумување на садници

Во насока на успешно спроведување на  престојната акција „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“,  која ќе се одржи во првата половина на месец ноември, Општината Крива Паланка во соработка со…

Успех на ликовниот натпревар „Акција против оруженото насилство“

Во организација на OSCE , МВР и CIVIL се одржа Ликовен натпревар на тема „Акција против оруженото насилство“  на кој пристигнале околу 3000 творби. Од пристигнатите творби, меѓу другите се…

Соработка за здрава животна средина

Oпштините Крива Паланка и Ранковце во рамките на програмата на УНДП  „Меѓуопштинска соработка за подобра испорака на услуги и пристап кон ЕУ“ ќе го имплементираат проектот „Меѓуопштинска соработка за унапредување…

Донација на противпожарно возило

ТППЕ Крива Паланка се здоби со противпожарно возило, тип цистерна, марка-Scania T112H,  со носивост од 11 000 литри вода. Возилото е добиено како донација од ПП-единицата од градот Упсала –…

Санирање на оштетените коловози

Во рамките на редовното тековно одржување, Одделението за изградба и  одржување  на комунална инфраструктура во саботата 23.10.2010 год. го санираше локалниот пат од м.в Борчева кафана до ОУ „Илинден“ во…

Развој на транзитниот туризам

Во рамките на имплементација на проектот „Создавање на предуслови за развој на туризмот во Североисточниот плански регион“(СИПР), во Крива Паланка се одржа првата тематска работилница од предвидените четири. Работилницата беше…

Посета на општина Дупница

Поповод  денот  на општина Дупница, Р. Бугарија, општинскиот празник Св. „Јован Рилски“, на ден 19.10.2010 г., на покана од збратимената општина, делегација од општина Крива Паланка предводена од Градоначалникот, Арсенчо…

Големина на фонт
Контраст