logo

Новости

24-та ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“

Во Осоговскиот манастир, на 9 септември  започна Меѓународната ликовна колонија „Свети Јоаким Осоговски“, која годинава се одржува по 24-ти пат. Оваа ликовна работилница е една од најстарите и најафирмираните во…

Закон за третмана на бесправно изградени градби

  Закон за постапување со бесправно изградени објекти  

Меѓународен театарски фестивал

Почитувани, Со особена чест и задоволство Ве покануваме на  вториот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ – Крива Паланка. Свеченото отворање на фестивалот е на 15 септември 2010 година во…

Проширена урбанизација на Деве Баир

Деновиве во општина Крива Паланка почнаа подготовките за изработка на потребната планска документација за урбанизацијата на нови површини на граничниот премин Деве Баир, заради доопремување на патниот Коридорот 8. Со…

Се уредува улицата Моша Пијаде

Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура при Општина Крива Паланка, интензивно работи на остварување на активностите предвидени со годишната програма.  

Состанок на архитекти и градежни инжинери

На ден 03.09.2010 година во малата сала на општината Крива Паланка се одржа состанок на архитекти и градежни инжинери со кој раководеше градоначалникот на општината г-дин Арсенчо Алексовски.

Неделен билтен

Неделен билтен 01.12.2014 – 31.12.2014 Неделен билтен 01.11.2014 – 30.11.2014 Неделен билтен 14.10.2014 – 31.10.2014 Неделен билтен 01.09.2014 -13.10.2014 Неделен билтен 01.09.2014 – 26.09.2014 Неделен билтен -Театарски фестивал „Свети Јоаким…

Училишното звонче зазвони

На првиот училишен ден од учебната 2010/2011 година Крива Паланка по традиција ја исполни џагор и раздвиженост. Разделбата со родителите и првата средба со  училишните клупи ги исполнија училиштат со…

Крива Паланка го прослави општинскиот празник „Свети Јоаким Осоговски“

Околу 40 000 верници од земјава и од странство, викендов се собраа во манастирскиот комплекс „Свети Јоаким Осоговски“ кај Крива Паланка, во чест на патрониот празник на Осоговскиот светец, кој…

Ќе се гради споменик за дипломатот Крстевски

Советот на Општина Крива Паланка ја прифати иницијативата на група граѓани за изградба на спомен-обележје на дипломатот Миле Крстевски, кој загина во авионската несреќа заедно со претседателот Борис Трајковски во…

Големина на фонт
Контраст