logo

Новости

Амбасадорот на Босна и Херцеговина во посета на општина Крива Паланка

Вчера, Градоначалникот на општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски оствари протоколарна средба со амбасадор на Босна и Херцеговина во Р.Македонија, Н.Е. Милан Балабан.

Гранд при награда за Бабините игри

Авторите на проектот Марина Василева од ОУ „Св.Кирил и Методиј“ од општина Центар, Скопје и Добри Јовевски од ПООУ „Илинден“  с. Конопница Крива Паланка кои учествуваа на Европскиот форум за…

Изгаси ја светилката – Покажи ја поддршката

Министерството за животна средина и просторно планирање, ги повикува граѓаните на Република Македонија, масовно да ја поддржат глобалната акција „Час за нашата планета“ која годинава се организира под мотото „Изгаси…

Два локални патни правци финансирани од ЕБОР

Два локални патни правци, Крива Паланка – с.Мартиница и с.Конопница – с.Мождивањак, ќе се градат со финансии од Европската банка за обнова и развој. Листа на патишта од Источна Македонија…

Работна средба со Директорот на Државниот просветен инспекторат

Вчера во  рамките на своите работни посети, Директорот на Државниот просветен инспекторат при Министерството за образование и наука, г.Џорџе Арсов присуствуваше во Општина Крива Паланка.

Крива Паланка и Дупница со нов проект

Општина Крива Паланка во рамките на ИПА Програмата за прекугранична соработка ќе го имплементира проектот „Културното наследство – мост кон заедничка иднина“. Проектот е работен со општина Дупница како носител…

Сертификати за учесниците на обуката за изработка на бизнис планови

Со свечената поделба на сертификати за успешно завршен тренинг-обука за изработка на бизнис-планови, официјално беше затворен проектот „Поддршка за развој на туризмот преку имплементација на обуки за старт-ап бизниси“, поддржан…

Успех во ИПА Програмата за прекугранична соработка

Во рамките на ИПА Програма за прекугранична соработка, Oпштина Крива Паланка доби известување дека проектот  „Под едно небо“ е прифатен за финансирање. Проектот опфаќа изградба на локален пат до испосницата…

Словенечки планинари го посетија Осогово

Деновиве, Осоговските Планини беа посетени од група словенечки планинари. Четиринаесет-члената група составена од искусни професионалци, спортисти, планинари и јавни личности од сите делови на Словенија за прослава на својот десегодишен…

Петта победа по ред на КК Крива Паланка

Експанзија на играта на теренот, експанзија на еуфоријата кај навивачите се зборовите кои ја опишуваат последната третолигашка средба на кошаркарите од КК „Крива Паланка“ со КК „Карпош Соколи“ од Скопје.…

Големина на фонт
Контраст