logo

Образование и спорт

Крива Паланка се вклучува во европската недела на спортот

Општина Крива Паланка е една од 15 општини која се приклучува на проектот „Европска недела на спортот“ и дава подршка на истиот преку активности  во фудбал (машки) и кошарка (женски)…

Прв аматерски турнир во тенис „Крива Паланка-Ранковце опен“

Во текот на денешниот ден (22.9.2018г.) на тениските игралишта во Крива Паланка и Ранковце се одржува првиот аматерски турнир во тенис  „Крива Паланка-Ранковце опен“. Турнирот во тенис го отворија градоначалниците…

Нови смарт-табли и персонални компјутери во СОУ Ѓорче Петров

Оваа учебна година учениците во СОУ Ѓорче Петров ќе ја започнат со нови осум смарт табли, со што вкупно на располагање имат 10 смарт табли за учениците од гимназиското образование…

Заврши 14-та отворена фудбалска школа „Open Fun Football Schools“

Во периодот од 17-21 август на Градскиот стадион во Крива Паланка се организираше 14-та отворена фудбалска школа „Open Fun Football Schools“. Под покровителство на Општина Крива Паланка, 180 дечиња на…

Ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” на еко-камп во Вршац, Р.Србија

Ученици од ООУ „Јоаким Крчовски”- Крива Паланка  се наоѓаат на ЕКО-камп „Вршачки брег 2018″ во Вршац – Република Србија. Организатор на кампот е  друштвото „Покрет горана Србије“ под  покровителство на …

Меѓународен франкофонски камп во Тирана, Албанија

Во периодот од 20-27 август 2018 година, во Тирана, Албанија, ќе се одржи петтиот меѓународен франкофонски камп чиј покровител е Меѓународната организација на Франкофонијата. Реализацијата на овогодинешниот франкофонски камп е…

Конкурс за субвенциониран превоз на студенти кои студираат на државните универзитетите во Штип и Скопје, а се жители на општина Крива Паланка

Врз основа на Одлуката бр.09-1829/13 од 25.06.2018 година за субвенциониран превоз на студенти за студиската 2018/2019 година кои студираат на државните универзитети во Скопје и Штип („Службен гласник на Општина…

Конкурс за доделување на стипендии за спортисти-ученици за учебната 2018/2019 година

Врз основа на член 61 од Статутот на Општина Крива Паланка (Сл.гласник на Општина Крива Паланка бр.8/10 и 8/2014), а во врска со Одлуката на Совет на Општина Крива Паланка…

Конкурс за доделување на стипендии за талентирани ученици и студенти за учебната 2018/2019 година

Врз основа на член 61 од Статутот на Општина Крива Паланка (Сл.гласник на Општина Крива Паланка бр.8/10 и 8/2014), а во врска со Одлуката на Совет на Општина Крива Паланка…

Open Fun Football Schools во Крива Паланка

Спортско забавната манифестација Open Fun Football Schools ќе се оддржи под покровителство на  градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски и Советот на општината, а во соработка со отворените канцеларии…