logo

Образование и спорт

Пингпонгарите од Крива Паланка најуспешни на сениорското државно првенство

На годинашното, 27. државно првенство за сениори во пинг-понг што се одржа викендов во Скопје, титулата државен првак и во женска и во машка конкуренција им припаднаа на кривопаланечките пинг-понг…

Прволигашките спортски екипи од Крива Паланка ослободени од плаќање за користење на спортската сала „Бранители 2001“

– Сите екипи од спортските клубови од општина Крива Паланка кои се натпреваруваат во националните прволигашки првенства се ослободуваат од плаќање надомест за користење на спортската сала „Бранители 2001“ при одигрување…

СОУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка е избрано за најбезбедно и најчисто училиште

СОУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка е избрано за најбезбедно и најчисто училиште во учебната 2017/2018 година во категоријата на средни училишта. На јавниот повик распишан од страна на МОН…

Аукција на новогодишни џиновски честитки

Во холот на основното општинско училиште „Илинден“ од Крива Паланка се одржа аукција на новогодишни честитики на која присуствуваше и градоначалникот Мицевски. На аукцијата беа изложени над  двесте оригинални изработки,…

Ораторска вечер на учениците од СОУ Ѓорче Петров од Крива Паланка

На ден 17.12.2018 год. во СОУ „Ѓорче Петров”, Крива Паланка се оддржа петтата ораторска вечер. Активот по македонски јазик и литература  одлучи оваа година учениците да пишуваат на тема „Сакам…

Реализиран проектот „Тренингот не е мода, тоа е навика“

Кик бокс клубот „ПАТРИОТ“ од Крива Паланка го реализира проектот „Tренингот не е мода, тоа е навика“, кој финансиски е поддржан со средства од буџетот на  Општина Крива Паланка.  …

Имплементација на проектот „Тренирај карате-создавај здрави и успешни генерации“

Вадо рју карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка во рамките на проектот „Тренирај карате-создавај здрави и успешни генерации“, кој финансиски е поддржан со средства од буџетот на општина Крива Паланка,…

ООУ „Јоаким Крчовски” по вторпат партнер во меѓународен проект ИДНИНА преку програмата Erasmus+

ООУ „Јоаким Крчовски” – Крива Паланка по вторпат e училиште партнер во меѓународен проект ИДНИНА (FUTURE) преку програмата Erasmus+. Главен координатор на проектот е Португалија, а проектот ќе трае две…

Стипендии за шеснаесет нови стипендисти од Крива Паланка

Денес во кабинетот на градоначалникот г.Борјанчо Мицевски, осум нови стипендисти-талентирани ученици и студенти и осум стипендисти талентирани спортисти ги потпишаа своите договори за стипендија со давателот на стипендија Општина Крива…

Градскиот оркестар „Алегро“ со награда од Детскиот креативен фестивал „Ние зборуваме руски“

Градскиот оркестар „Алегро“ од Крива Паланка, под раководство на проф. Лариса Жулина-Митовски, доби уште една потврда за својата посветеност и креативност на полето на музичката уметност, како и за афирмацијата…