logo

Новости

Поставување декоративни светилки на пешачката патека-висока зона лев брег

Во рамките на своите тековни активности градоначалникот Мицевски,  заедно со стручните лица од општинската администрација, денес изврши обиколка и  увид во процесот на поставување на декоративните светлечки тела, кои се…

Се прошируваат капацитетите на детската градинка „Детелинка“

Во текот на денешниот ден, од страна на градоначалникот Борјанчо Мицевски и претставници од локалната смоуправа, како и изведувачот на градежните работи, во присуство на директорката од  ОЈУДГ „Детелинка“, извршена…

Излезе од печат новиот број на Општинскиот информатор за месец февруари и март

Излезе од печат новиот број на Општинскиот информатор за месец февруари и март. Сите информации со подетална содржина граѓаните може да ги најдата на веб страната на општината, а може…

Градоначалникот Мицевски оствари работна средба со претставник на противпожарнa служба од Велика Британија- FIRE AID

Денес  градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Mицевски оствaри работна средба со преставник на противпожарнa служба од Велика Британија – FIRE AID International, г. Симон Роули.   На средбата се…

Одржан општинскиот натпревар за изработки од рециклирачки материјали „Еко пакет 2019″

Во организација на еко-одборот на Oсновното општинско училиште „Јоаким Крчовски” од Крива Паланка вчера се одржа општинскиот натпревар за изработки од рециклирачки материјали „Еко пакет 2019″. Комисијата од училиштето во…

Дуото од Kрива Паланка со специјална награда на Меѓународниот натпревар по гитара во Ќустендил

Во силна конкуренција со стотици учесници од десетина европски држави на Меѓународниот натпревар по гитара во Ќустендил, Бугарија, младите гитаристи Давид Давитковски и Леон Јанковски, членови на Грaдскиот оркестар „АЛЕГРО“ …

Успешно спроведена и третата реонска еколошка акција „Општина без смет за поубав свет“

Општина Крива Паланка продолжи  со големата еколошка акција „Општина без смет за поубав свет“ во реоните на населбите Бадлак, Бавчалак, како и во реонот на  станбени згради и „Стара чаршија“ …

Министерот Сугарески и директорот на ЈПДП, Китанов во обиколка на експресниот пат Ранковце – Крива Паланка

Денес, градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и  директор на Јавното претпријатие за државни патишта -ЈПДП, Зоран Китанов беа во обиколка…

Продолжуваме со акцијата „Општина без смет за поубав свет“

Оваа недела (07.04.2019) продолжуваме со акцијата „Општина без смет за поубав свет“ во населбите Баглак и Бавчалак, како и во реонот на станбените згради и „Стара чаршија“. Во исто време…

Ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” во посета на основно училиште во Литванија

Во рамките на проектот „Иднина” од Еразмус + програмата, шест ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” поминаа незаборавна недела во ОУ  „Меделино Прогимназија” во Шулеј, Литванија. Тие беа дел од наставата…

Големина на фонт
Контраст