Успех на карате клуб „Шампион“

Изминатиот викенд во Лесковац, Република Србија се одржа 11-от Меѓународен карате натпревар „ИППОН КУП-2011“ на кој земаа учество и каратистите од карате клубот „ШАМПИОН“ од нашиот град.  Во конкуренција од преку 650 натреварувачи, нашите каратисти освоија  две први и едно трето место и тоа:

 

1.Димитијевски Христијан прво место кати во категорија  род.2001 год

2.Борислав Стојковски –  прво место борби во категорија кадети  над 63 кг.

3.Ѓоргиевски Стефантрето место борби во категорија кадети до 63 кг.

 

 

Големина на фонт
Контраст