Соопштение до граѓаните

Почитувани граѓани,

Општина Крива Паланка во соработка  со Општина Ќустендил и Овоштарскиот институт  од Ќустендил Р.Бугарија ја организира втората средба на тема ,,Кроење на овошките и нивна заштита“.

Средбата ќе се одржи на 12.03.2010 г. во 12.00 часот во големата сала на Советот на општина Крива Паланка по барање на заинтересираните граѓани кои се занимаваат со овоштарство. На сесијата ќе се разработат теортскиот дел во насока на унапредување на овошраството и практичен дел, во кој пред заинтересираните граѓани ќе биде презентиран начинот на кроење на овошките и нивно понатамошно третирање.

Сесијата ќе биде модерирана од страна на почитуваниот г-дин. Димитар Домазетов, директор на Овоштарскиот институт од Ќустендил.

                                                                                  Општина Крива Паланка
Градоначалник
                                                                           Арсенчо Алексовски

Големина на фонт
Контраст