Соопштение за дополонителни паркинг места за сигурно и безбедно паркирање за време на оддржување на престојниот музички фестивал „ЏОЈ ФЕСТ 2023“

Почитувани,

Поради зголемениот сообраќај за време на оддржување на престојниот Музички фестивал „Џој Фест 2023“ Општина Крива Паланка излегува во пресрет на сите посетители и учесници на овој настан, сопсвеници на моторни возила и за таа цел обезбеди дополонителни паркинг места за сигурно и безбедно паркирање, како и редарска служба за помош при паркирање.

Сопствениците на моторни возила сега имаат можност за сигурно и безбедно паркирање на неколку локации во близина на централното градско подрачје, а на секое од предвидените места за паркинг, ќе има редари кои ќе пружаат помош при паркирање на возилата.

Предвидени зони за паркирање:

1.Прва зона – паркинг место позади петте згради кај населба Единство
отвори на Google Maps

2 Втора зона – паркинг место кај градскиот пазар
отвори на Google Maps

3.Трета зона – просторот кај автобуска станица
отвори на Google Maps

4.Четврта зона – паркинг место кај градскиот базен
отвори на Google Maps

5.Пета зона – паркинг место кај мотел Македонија
отвори на Google Maps

Прилог мапа со зони за паркирање:

Големина на фонт
Контраст