Известување за граѓаните – авионско прскање против комарци

Општина Крива Паланка ја информира јавноста дека на ден 19.07.2022 година (вторник) во раните утрински часови од 05.00 часот до 06.00 часот ќе се врши авионско прскање за заштита од комарци во општина Крива Паланка.

Се известуваат пчеларите во времето на прскање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели заради можноста од влијание на средствата со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства.

Во случај на врнежи прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.

ОПШТИНА КРИВА ПАЛАНКА
Градоначалник
Сашко Митовски

Големина на фонт
Контраст