Соопштение за граѓаните – авионско прскање за заштита од комарци

Oпштина Kрива Паланка  ја информира јавноста дека на ден 8 јули 2012 година (недела) во раните утрински  часови  од 05.00  часот  до 06.30 часот ке се врши  авионскон прскање  за заштита  од комарци  во општина Крива Паланка.Се известуваат пчеларите  во времето на прскањето и 3-4 часа  потоа  да ги затворат  кошниците  со пчели, заради можноста од влијание  на сретството со кое се врши прскањето врз безбедноста  на пчелните семејства.Во случај на врнежи прскањето  ќе биде одложено за наредниот ден.

Општина Крива Паланка
Градоначалник
Арсенчо Алексовски

Големина на фонт
Контраст