Мониторинг на општините Велес, Крива Паланка, Неготино: Справување со кризата, транспарентност и вклученост на граѓаните

Локалните власти на Велес, Крива Паланка и Неготино, во првиот месец од вонредната состојба, презедоа низа мерки и активности за справување со пандемијата од КОВИД-19.
Мониторингот го спроведе НВО Инфоцентарот, во соработка со граѓанските организации од Крива Паланка, Велес и Неготино – Спектар, Активо и СПО Кул, во периодот март – април 2020 година, а во рамки на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“, финансиски поддржан од Меѓународниот центар „Улоф Палме“ од Шведска.

СООПШТЕНИЕ
Мониторинг на општините Велес, Крива Паланка, Неготино:
Справување со кризата, транспарентност и вклученост на граѓаните

Големина на фонт
Контраст