Наставата да се прилагоди на временските услови

Со оглед на лошите временски услови  и ниските температури како и препораките од Министерството за образование и наука, Општина Крива Паланка им препорача на училиштата да ја прилагодат наставата на временските услови, односно часовите да бидат со времетраење од 30 минути.

Исто така наставата во подрачните училишта да биде прекината доколку постојат обилни врнежи од снег со големи наноси и непроодни патишта.

    

Училиштата имаат обврска да ја известат Општината за динамиката на реализација на наставата во однос на прилагодената настава на временските услови.
 

 

Големина на фонт
Контраст