Голем успех на ОУ Илинден на ликовниот конкурс на тема „Сообраќај“

Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, спроведе републички ликовен конкурс на тема „Сообраќај“, по повод европското првенство за сообраќај кое се одржува во Скопје , FIA EUROPEAN EDUCATION CONTEST 24-27 SEPTEMBER 2010 – Skopje, Република Македонија.

Наградени се следните ученици од ОУ Илинден Крива Паланка

1 место: Павела Стојковска, ОУ Илинден Крива Паланка, ментор Лазо Крстевски

2 место: Андријана Алексовска ОУ Илинден Крива Паланка, ментор Маја Стоилковска

Изложбата на ликовните творби ќе биде во салата Борис Трајковски во текот на европското првенство. 

Големина на фонт
Контраст