Меѓународен театарски фестивал

Општина Крива Паланка во соработка со Националната Установа за Култура и манастирот Св. Јоаким Осоговски, во рамките на своите програмски определби за промоција на потенцијали преку развој на културата, организира Меѓународен театарски фестивал од 15-21 септември 2009 , со следнава  програма

Специјални гости на фестивалот ќе бидат доајенот на македонската драмска уметност, г-ѓа Милица Стојанова, познатиот режисер г-дин Кирил Ценевски, амбасадорот на македонската култура во Република Србија, г-дин Зафир Хаџиманов и други еминентни културни работници од земјата.

Сите претстави ќе се одиграат во вечерен термин, на отворена сцена во комплексот на манастирот Св.Јоаким Осоговски.

Влезот е слободен.

Големина на фонт
Контраст