Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата – ОСБСП спроведе активност со наслов БИДИ ГОРДА ШТО ВОЗИШ БЕЗБЕДНО

По повод 8-ми Mарт, меѓународниот ден на жената, ОСБСП Крива Паланка во соработка со РСБСП, МВР и Општина Крива Паланка организираа презентација и обука за жените возачи насловена како „Безбедно до крајната цел“. Во делот од обука се спроведе и практрично демонстрирање за промена на пневматици – гуми и бае поделени цвеќиња и флаери на жените возачи, честитајки им го празникот и посакувајки им безбедно возење со почитување на сообраќајните правила и прописи

 

Големина на фонт
Контраст