Работна средба на градоначалникот Митовски со претставници на Отсекот за превенција СВР Куманово и преставници од ПС ОВР Крива Паланка

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Сашко Митовски заедно со претседателката на Советот, Изабела Павловска,  денес остварија  работна  средба со преставници на Отсекот за превенција при СВР Куманово и преставници од  ПС ОВР Крива Паланка.

На средбата градоначалникот Митовски се запозна со начините и принципите на локална соработка со полицијата, со работата на Локалниот совет за превенција и со сите други тековни активности кои се однесуваат на безбедноста на локалната заедница. На оваа средба се дискутираше и натамошниот  начин на заеднички активности помеѓу Општината и други државни институции кои работат во интерес на унапредување на безбедноста на граѓаните, а особено за превенција на младите.

Големина на фонт
Контраст