Во Крива Паланка се одржа манифестацијата „Шопска софра 2019“

Во чест на Денот на ослободувањето на Крива Паланка-8-ми Октомври, се одржа манифестацијата „Шопска софра 2019“. Пред присутните бројни гости беше презентирано богатството на кривопаланечката традиционална храна, која може да бидат  дел од  туристичка понуда на Крива Паланка.

Во рамки на манифестацијата свој настап имаше и КУД „8 Октомври“.

Настанот е во oрганизација на Општина Крива Паланка со финансиска подршка  од Министерство за земјоделство шумарство и водостопанство.  

 

 

Големина на фонт
Контраст