„Денови на медот“ во Крива Паланка

Околу триесетина пчелари и производители на мед од регионот „Пчиња-Краиште“ учествуваа на манифестацијата „Денови на медот“ што изминатите два дена се одржа на плоштадот „Карпошово востание“ во Крива Паланка.

Организатор на настанот е здружението на пчелари „Пчела“ од Крива Паланка, а активноста е поддржана од Германското друштво за меѓународна соработка и Работна група за регионален развој на Североисточна Европа, SWG.

Големина на фонт
Контраст