Санација на регионалниот пат кон Голеш, с.Голема Црцорија

Општина Крива Паланка, деновиве изврши целосна санација на регионалниот пат кој води кон местото Голеш, с.Голема Црцорија, на тромеѓето помеѓу Р.Македонија, Р. Србија и Р.Бугарија, каде на 12.07.2018 (Петровден) ќе се одржи традиционалната трилатерална меѓународна средба „КРАИШТЕ 2018“. Манифестацијата е во организација на општините Крива Паланка, Босилиград и Ќустендил. По тој повод државната граница ќе биде отворена во периодот од 07:00 до 19:00ч, и истата ќе може да се преминува со важечки лични карти или патни исправи.

 

Големина на фонт
Контраст