Одбележана Детската недела

По поводДетската недела“  која се одржува од 5-11 октомври детската  градинка „Детелинка“   оранизираше концерт што го изведоа учениците од ОOУ „Илинден“  заедно со  професорката Лариса Жулина-Митовски.  Исто така децата се запознаа со нивните права и потреби.

 

 Децата имаат  право  и потреба

да јадат, пијат,спијат,

да бидат сакани, негувани, воспитувани

и од сите почитувани.

 

Децата имаат право

да станат вредни, умни, да живеат,

растат и што сакаат да каснат.

 

Децата имаат потреба градинка да посетуваат,

да сликаат, моделираат, сликовници да разгледуваат,

да се сакаат и да другаруваат.

Големина на фонт
Контраст