logo

Uncategorized

Дневен ред на 47-та седница на Советот на Општина Крива Паланка

Врз основа на член 37, точка 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/02) и член 3 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка, Ве…

Училишното ѕвонче заѕвони

Првиот училишен ден од учебната 2017/2018 година Крива Паланка по традиција ja исполни џагор и раздвиженост. Разделбата со родителите и првата средба со  училишните клупи ги исполнија училиштата со радост…

Честитки за пензионерките по повод 8-ми Март

По повод претстојниот празник 8-ми Март, Денот на жената, традиционално и оваа година градоначалникот на општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски ги посети пензионерките во Клубот на пезионери, а воедно им…

Одржана првата сесија од буџетски форум за 2017 година

Локалната самоуправа на општина Крива Паланка трета година по ред активно ги вклучи граѓаните во керирањето на буџетот за следната година преку буџетски форум. Првата сесија од буџетски форум 2017…

Санација и асфалтирање на пешачкот мост кај Основното училиште „Јоаким Крчовски“

Поради дотраената и руинирана асфалтна површина,  Општина Крива Паланка во текот на изминатите денови изврши санација и асфалтирање на пешачкот мост т.н Градечки Мост кој ги спојува делот кај Основното…

Одлука за доделување на наградата „8-ми Октомври“ за 2016

Врз основа на член 23 од Статутот на Општина Крива Паланка, а по предлог на  Oдбор  за  доделување  на награди и признанија, Советот на Општина Крива Паланка на свечената седница,…

Претставата „Зла жена“ во изведба на Народниот театар „Стерија“ од Вршац

Народниот театар „Стерија“ од Вршац, Република Србија, со претставата „Зла жена“ настапи на седмата вечер на театарскиот фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. Претставата е во режија на Јован Грујиќ, а настапија…

Покана за учество на манифестацијата „Рели Калин Камен“ 2016

Почитувани, Општина Крива Паланка и Здружението на граѓани  Авто мото клуб  „Офф Роад Осогово“ имаат чест да Ве поканат на осмата по ред спортска манифестација Рели „КАЛИН КАМЕН“ 2016. Релито …

Санација на дел од улицата „Илинденска“

Општина Крива Паланка во рамките на Програмата за изградба, реконструкција ,одржување и заштита на локална патна мрежа за 2016 година во Општина Крива Паланка , започна со градежни работи за…

Успешен настап на КК „Шампион“ од Крива Паланка

Во сабота (09.04.2016 година), Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка настапи на Државното првенство за деца од 11-14 години кое се одржа во Скопје. Клубот настапи со 5 свои натпреварувачи …