logo

Соопштенија

Известување за граѓаните

Се известуваат подносителите на барањата за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти чии барања не се комплетни  да се јават во Општина Крива Паланка во соба број 5…

Дневен ред на 45-та седница на Совет

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка свикува 45-та…

Известување за граѓаните

Почитувани сограѓани, Во врска со чествувањето на верскиот празник Преображение, на местото помеѓу с.Огут и с.Лесница,  Ве известуваме дека  на 19.08.2012 државната граница ќе биде отворена кај граничен камен 12…

Дневен ред на 44-та седница на Совет

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка  свикува   44-та…

Известување за граѓаните – Краиште 2012

Почитувани граѓани, Во местото Голеш, село Голема Црцорија на границата со Р. Србија на 12.07.2012 (четврток) на големиот христијански празник Петровден во организација на општините Крива Паланка, Босилиград и Ќустендил,…

Известување за граѓаните

Почитувани сограѓани, Поради високите темперетури, Општина Крива Паланка во периодот од 10.07.2012 до 31.08.2012 ќе работи од 7.00 до 15 часот, со пауза од 9.30 до 10.00 часот.

Соопштение за граѓаните – авионско прскање за заштита од комарци

Oпштина Kрива Паланка  ја информира јавноста дека на ден 8 јули 2012 година (недела) во раните утрински  часови  од 05.00  часот  до 06.30 часот ке се врши  авионскон прскање  за…

Дневен ред на 43-та седница на Советот

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка  с в…

Дневен ред на 42-та седница на Советот

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на Општина Крива Паланка („Службен гласник на Општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на Општина Крива Паланка  свикува   42-та…

Резултати од конкурсот „Мојата општина низ мојата фотографија“

Комисијата назначена од страна на градоначалникот на општина Крива Паланка го изврши изборот на најубава фотографија на  конкурсот со тема ,,Мојата општина низ мојата фотографија“. Нaградени се следниве учесници:

Големина на фонт
Контраст