logo

Образование и спорт

Ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” во посета на основно училиште во Литванија

Во рамките на проектот „Иднина” од Еразмус + програмата, шест ученици од ООУ „Јоаким Крчовски” поминаа незаборавна недела во ОУ  „Меделино Прогимназија” во Шулеј, Литванија. Тие беа дел од наставата…

Успешно претставување на СОУ „Ѓорче Петров“ на театарскиот фестивал „Езоп- слобода на робот“

На Меѓународниот театарски фестивал „Езоп- слобода на робот“, кој се одржа во Република Бугарија на 30.03.2019 година, драмската секција при СОУ „Ѓорче Петров” се претстави со драмата „Проект свадба”, во…

Светски ден за подигање на свеста за аутизмот – Го обоивме небото во сино

Наставниците и учениците од подрачните училишта во селата Огут и Нерав, за прв пат го одбележаа Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот, под мотото „Аутизмот не е попреченост,…

ООУ „Јоаким Крчовски“ со ознака за е-Твининг училиште

Училиштето „Јоаким Крчовски“ Крива Паланка активно е вклучено во е-Твининг платформата веќе десет години. Наставниците активно работат на е-Твининг проекти и се добитници на повеќе е-Твининг награди. Училиштето оваа година…

Кривопаланечките пингпонгари најуспешни на државното првенство во пинг – понг

На 23 март во Крива Паланка се оддржа државното првенство во пинг – понг за играчи до 18 години. Натпреварите се играа во салата на ООУ Јоаким Крчовски – Партизан,…

Второ место за тимот од СОУ „Ѓорче Петров“ на натпреварот RoboMac Junior

Ученикот Андреј Цветковски од IV6 паралелка, електротехничка струка, заедно со неговиот тим го освои второто место на натпреварот RoboMac Junior нa кој учествуваа 40 средношколци од цела Македонија. Натпреварот се…

Денот на пролетта и екологијата одбележан во Крива Паланка

Денот на еколошката акција на младите, Денот на пролетта 21-ви март, наставен ден кој со посебна програма и со бројни активности се одбележа во основните и средното училиште во Крива…

Одбележување на Меѓународниот ден на Франкофонијата

Младите франкофони од ООУ „Јоаким Крчовски”, СОУ „Ѓорче Петров” и ООУ „Илинден” од Крива Паланка  со нивните професорки по француски јазик, Ве покануваат заедно да го прославиме месецот на Франкофонијата и Меѓународниот…

Златен медал за Вукашин Јовановиќ на „Никон Опен 2019“

Изминатиот викенд Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка настапи на силниот меѓународен карате турнир „Никон Опен  2019“ кој се одржа во Софија, Република Бугарија. На турнирот земаа учество  над 1…

Меѓународни успеси на КК „Шампион“ од Крива Паланка

Изминатиот викенд каратистите од Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка настапија на два исклучително силни меѓународни карате турнири. Првиот „Фунакоши Гичин Опен 2019“ се одржа во Скопје со учество од…