logo

Новости

Одржана прелиминарната електронска распределба на социјални станови

На 25.06.2010 година во Големата сала при Општина Крива Паланка се одржа прелиминарната електронска распределба на социјалните станови. Беше извршена распределба на станови на лица поделени во 6 категории и…

Пингпонгарите од ПКК „Крива Паланка“ на прием кај Градоначалникот

На 22.06.2010 година по повод освоената титула Државни прваци на Македонија во сениорска конкуренција пинпонгарите од ППК Крива Паланка, тренерот Виорел Уце и менаџерот Методија Цветковски го посетија Градоначалникот на…

Прелиминарна електронска распределба на станови

Почитувани граѓани, На ден 25.06.2010 година ( петок)  во 10 часот,  во големата сала на Општина Крива Паланка, Министерството за транспорт и врски на  Република Македонија  ќе одржи прелиминарна електронска…

18-та седница на Советот на општина Крива Паланка

Врз основа на член 35 од Деловникот на Советот на општина Крива Паланка („Службен гласник на општина Крива Паланка“ бр. 5/08), претседателот на Советот на општина Крива Паланка  с в…

Школа по фолклор во Крива Паланка

Културно-уметничкото друштво „8 Септември“ кое работи во составот на националната установа Центар за култура од Крива Паланка, ја отвори Втората традиционална фолклорна младинска Летна школа „Крива Паланка 2010“, која ќе…

Пинг-понгарките на ППК „Крива Паланка“ шампиони

Пингпонгарките од ППК „Крива Паланка“ од Крива Паланка, по завршување на вториот плеј оф, кој се одржа во овој град, на 13 јуни, станаа шампиони на Македонија во сениорска конкуренција.…

Градежен факултет во Крива Паланка

Дисперзирани студии по градежништво при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ ќе бидат отворени оваа учебна година во Крива Паланка. Предвидени се 80 места за идните студенти на овие студии на…

Копаничарите на собир во „Свети Јоаким Осоговски“

Во организација на Здружението на копаничарите на Македонија (ЗКМАК), во манастирскиот комплекс „Свети Јоаким Осоговски – Чудотворец“ во петокот вечерта беше отворена 17. меѓународна Копаничарска колонија 2010 година. На овој…

Активности за одржување на комуналната инфраструктура

Во рамките на тековните активности, предвидени со годишната програма, Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура при Општина Крива Паланка, превзема повеќе акции за крпење на дупки на повеќе…

Активирана е апликацијата за електронско пријавување на комунални проблеми

Почитувани, Ве информираме дека на официјалната веб страна на Општина Крива Паланка е активирана  веб апликацијата Е-Општина – Пријави проблем.

Големина на фонт
Контраст