logo

Новости

Соработка за здрава животна средина

Oпштините Крива Паланка и Ранковце во рамките на програмата на УНДП  „Меѓуопштинска соработка за подобра испорака на услуги и пристап кон ЕУ“ ќе го имплементираат проектот „Меѓуопштинска соработка за унапредување…

Донација на противпожарно возило

ТППЕ Крива Паланка се здоби со противпожарно возило, тип цистерна, марка-Scania T112H,  со носивост од 11 000 литри вода. Возилото е добиено како донација од ПП-единицата од градот Упсала –…

Санирање на оштетените коловози

Во рамките на редовното тековно одржување, Одделението за изградба и  одржување  на комунална инфраструктура во саботата 23.10.2010 год. го санираше локалниот пат од м.в Борчева кафана до ОУ „Илинден“ во…

Развој на транзитниот туризам

Во рамките на имплементација на проектот „Создавање на предуслови за развој на туризмот во Североисточниот плански регион“(СИПР), во Крива Паланка се одржа првата тематска работилница од предвидените четири. Работилницата беше…

Посета на општина Дупница

Поповод  денот  на општина Дупница, Р. Бугарија, општинскиот празник Св. „Јован Рилски“, на ден 19.10.2010 г., на покана од збратимената општина, делегација од општина Крива Паланка предводена од Градоначалникот, Арсенчо…

Потпишан договорот за реконструкција на основните училишта

Вчера, Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски,  го потпиша договорот за имплементација на проектот „Реконструкција на основни училишта во Крива Паланка“. Проектот е аплициран во рамките на  програмата ИПА-…

Музејска поставка за соживотот меѓу Македонците и Ромите

Заедничкиот живот на Ромите и Македонците во Крива Паланка ќе биде првата постојана историска поставка во Градскиот музеј во оваа општина. Проектот е финансиран од Амбасадата на Кралството Норвешка и…

Меѓународен турнир во пинг понг

Од 15-17 октомври во Крива Паланка се одржува Меѓународниот турнир во пинг понг, кој традиционално се организира во рамките  на Денот на ослободувањето на градот „8-ми Октомври“, а го организира…

РИОН 2010

Од 8 до 11 октомври, во село Станци, општина Крива Паланка, се одржа Републичкиот извиднички ориентационен натпревар (РИОН 2010). Натпреварувачкиот логор беше сместен во основното училиште во село Станци, а…

Крива Паланка со нов европски партнер

Преку европската програма за збратимување Општина Крива Паланка оствари контакт со сега веќе збратимениот град Млава од Полска. Освен желбата за збратимување двајцата градоначалници ја препознаа можноста за идна соработка…

Големина на фонт
Контраст