Божиќна честитка од градоначалникот Мицевски

 
 
По повод големиот христијански празник Раѓањето Христово – Божиќ, градоначалникот Борјанчо Мицевски упати честитка до граѓаните.
                                       

Почитувани граѓани!

Раѓањето Христово, како симбол на нашата христијанска посветеност, ја втемелува верата и вербата дека имаме уште многу причини за радост и искреност.

Божиќ е празник на дарувањето  и простувањето, на помирувањето и благословот, на добрината и правдината, празник на смиреноста и скротеноста на нашите срца.

Со надеж во меѓусебна почит, од името на Општина Крива Паланка и во свое име, ви го честитам Божиќ и Божиќните празници, посакувајќи ви да ги поминете во духот на заедништвото, мирот, љубовта и разбирањето. Да го славиме патот на светлината  и да веруваме во иднината на општината.

Бидете поблиску со духот и срцето до оние што ги сакате, уживајте во семејната среќа, бидете исполнети со радост во срцата и верувајте во себе .

Честит Божиќ и пријатни Божиќни празници!                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                        Борјанчо Мицевски
                                                                                              Градоначалник на општина Крива Паланка

           

Големина на фонт
Контраст