Прослава на Бадник на Градскиот плоштад во Крива Паланка

Со коледарската песна и посна трпеза, со топли срца и насмевки го одбележавме денот пред Бадник, а коледарчињата ја најавија светлината на Христовото раѓање. Претстојните празници нè сплотуваат. Суштината на живеењето се семејните вредности и семејството како најважна алка во општеството.
Да ги негуваме овие вредности, да живееме по Божја промисла и по мерка.
Нека се за многу години празнувањата и делењето радост!
Големина на фонт
Контраст