Крива Паланка наскоро ќе добие „Европска куќа“

Крива Паланка наскоро ќе добие „Европска куќа“, проект што се реализира во рамки на програмата „ЕУ за тебе“.

Во тек се интензивни градежни активности за адаптација на предвидениот простор, каде младите ќе можат да се дружат, да учат, да се информираат и да ги споделуват своите ставови и размислувања, да дискутираат, да гледат филмови и да организираат разни други културни настани.

Висината на проектот е околу 7.000.000 денари и според планот треба да биде завршен до крајот на оваа година.

Големина на фонт
Контраст