Едукативна работилница на тема- Апитехнички методи за унапредување на пчеларскиот сектор во Крива Паланка

Здружението на пчелари – ПЧЕЛА од Крива Паланка оддржа едукативни работилницa за пчеларите на тема, Апитехнички методи за унапредување на пчеларскиот сектор. Оваа работилница е дел од активностите на здружението „Пчела’’, кои се одвиваат во рамки на проектот „Активности за промоција и унапредување на пчеларскиот сектор“, кој финасиски е поддржан со средства од Буџетот на Општина Крива Паланка, предвидени во Програмата за поддршка на здруженија и фондации за 2019 година.

Во рамки на работилницата, преставници од Агенцијата за земјоделие и рурален развиј од Крива Паланка ги запознаа пчеларите и со можностите и условите за користење на  средства-кредити од ИПАРД Програмата, кои  се достапни и за овој сектор.

 

Големина на фонт
Контраст