Посета на Лугож по повод празникот на градот

Делегација од општина Крива Паланка предводена од претседателот на Совет Изабела Павловска во периодот од 14 до 16 август 2019 г. беше во посета на збратимениот град Лугож во Романија. Посетата е на покана на градоначалникот на Лугож, г.Францис Болдеа, а по повод празникот на градот Руга Лугојана.

Традиционално градоначалникот Болдеа  одржа состанок со делегациите на збратимените градови, каде претседателот на Совет Изабела Павловска во своето обраќање пред присутните им го честита празникот на граѓаните на Лугож, со желба соработката да продолжи и да се унапреди.

По повод прославата на Руга Лугојана градот Лугож организира низа културни настани на кои присуствуваше и делегацијата од Општина Крива Паланка.

 

 

Големина на фонт
Контраст