Новогодишни пакетчиња за најмалите

По повод претстојните новогодишни празници, традиционално и оваа година градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, заедно со претставници на општинската администрацијата беше во посета на неколку установи. Градоначалникот им ги честита претстојните празници на најмалите со пригодни новогодишни пакетчиња, а присуството на Дедо Мраз ја надополни празничната атмосфера.

Најпрвин беа посетени клоновите на детската градинка „Детелинка“, а потоа беше посетено  и Одделението за дневен престој на лица со ментална и физичка попреченост при ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа.

[embpicasa id=”6368734640769250273″]

Предновогодишното дружење продолжи во Големата сала на општина Крива Паланка каде им беа подарени новогодишни пакетчиња на деца на самохрани родители и на деца без родителска грижа сместени во згрижувачки семејства.

Големина на фонт
Контраст