Известување за граѓаните -Тактичко показна вежба на ТППЕ

По повод Денот на пожарникарите, 20-ти Мај , Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) од Крива Паланка денеска со почеток во 09.00 часот во соработка со ОО на Црвен Крст од Крива Паланка и ООУ „Јоаким Крчовски,“ ќе изведат тактичко показна вежба „Евакуација на ученици загрозени од пожар“ во самото училиште.
По тој повод ТППЕ апелираат до граѓанството да не ставара паника, бидејки се работи за тактичко показна вежба која се изведува согласно планот за заштита и спасување на самото училиште.

Командир на ТППЕ