Соопштение за граѓаните – прослава на Бадник

Почитувани сограѓани,

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник Бадник, на плоштадот во Крива Паланка се организира палење на бадниковиот оган во петок  06.01.2011 год. во 16 часот. Церемонијата ќе биде пропратена со традиционалниот начин на прославување на овој голем христијански празник. Општина Крива Паланка  ги повикуваат граѓаните  да дојдат на плoштадот за да заедно  го прославиме овој убав празник.

                                             Општина Крива Паланка
                                                     Градоначалник,
                                                 Арсенчо Алексовски

Големина на фонт
Контраст