Каталог за еколошки здрава храна и традиционални јадења

Каталогот за еколошка здрава храна и традиционални јадења е дел од проектот „Шопска софра 2018“, кој е реализиран со финансисиска поддршка од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Општина Крива Паланка.

Специјалитетите што се претставени во овој каталог беа дел од манифестацијата „Шопска софра 2018 “ на која беа претставени и дегустирани традиционални солени и слатки специјалитети, приготвени од претставници од општините  Крива Паланка, Ранковце, Кратово, Пробиштип како и општините Трговиште и Босилеград од Република Србија.

Манифестацијата се одржа во рамки на прославата на Денот на ослободувањето на Крива Паланка, 8 Октомври.

 

 

Големина на фонт
Контраст