Успешен настап на каратистите од КК „Шампион“ од Крива Паланка во Србија

Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка изминатиот викенд настапи на Меѓународниот турнир во Власотице, Република Србија. На натпреварот земаа учество околу 400 натпреварувачи од Р.Србија и Р. Македонија. Нашиот клуб освои шест златни, три сребрени и седум бронзени медали.

vlasotince1 vlasotince2

Во текот на наредниот период планирано е учество на уште неколку турнири како во земјата така и во странство на кои очекуваме уште подобри резултати од нашите натпреварувачи.