Голем успех и признанија на младите таленти од Крива Паланка

На XXII Меѓународен натпревар „Утринска ѕвезда“ што се одржа на 23 декември во Банско, Р.Бугарија, учениците од ООУ „Јоаким Крчовски“ – Крива Паланка под раководство на професорката Лариса Жулина-Митовски, го потврдија своето високо реноме. Имено, на  овој натпревар учениците освоија една прва награда и златен медал, три втори награди – еден пехар и две сребрени медали и една трета награда и бронзен медал.

Во дисциплина пијано (соло):

Михаил Митовски – I награда

Леон Јанковски – II награда

Валерија Митовска – II награда;

Во дисциплина камерна музика / нонет – II награда

 • Бојан Ѓорѓиевски
 • Јан Митовски
 • Давор Цековски
 • Матеј Георгиевски
 • Валерија Митовска
 • Ана Ангеловска
 • Валентина Димитровска
 • Михаела Маџовска
 • Марија Павловска

Во дисциплина камерна музика / трио – II награда

 • Бојан Ѓорѓиевски
 • Јан Митовски
 • Марија Павловска

На учениците им ги честитаме освоените високи места и награди  и им посакуваме големи успеси на идните натпревари.

Големина на фонт
Контраст