logo

Новости

Амбасадорот на Израел во посета општина Крива Паланка

Градоначалникот Арсенчо Алексовски имаше работна средба со амбасадорот на Израел во Босна, Албанија и Македонија, неговата екселенција Давид Кохен.

Интернационален фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

Општина Крива Паланка во соработка со Центарот за култура Крива Паланка, по шести пат организира Интернационален фолклорен фестивал ,,Свети Јоаким Осоговски“.

Open fun football schools во Крива Паланка

На ден 23.08.2010 г. градоначалникот Арсенчо Алексовски го означи почетокот на спортско рекреативната манифестација Open fun football schools. Оваа манифестација  се одржува по седми пат под покровителство на  Градоначалникот и…

Меѓународен театарски фестивал

Општина Крива Паланка во соработка со Националната Установа за Култура и манастирот Св. Јоаким Осоговски, во рамките на своите програмски определби за промоција на потенцијали преку развој на културата, организира…

Повторна изведба на „Децата на сонцето“

Почитувани, Поради огромниот интерес за претставата „Децата на сонцето“,Општина Крива Паланка и Центарот за култура  ќе организираат  повторна претстава која ќе се одржи во сабота на 21.08 2010г. со почеток…

Будење на ангелите

Во рамките на манифестацијата Паланечко културно лето, на ден 10.08.2010 година во Градскиот парк се одржа театарска претстава Будење на ангелите од Културен центар “Скрб и Утеха-ТИХА”- Скопје во копродукција…

Започна поплочување на дел од улицата „Моша Пијаде“

Во рамките на тековните активности, предвидени со годишната програма, Одделението за изградба и одржување на комунална инфраструктура при Општина Крива Паланка, започна со  пробивањето и подготвителните работи за поплочување на…

Реновиран објектот за студиите по градежништво

Заврши  реновирањето на објектот каде ќе бидат сместени дисперзираните студии по градежништво при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“.

Продолжува манифестацијата Топол културен бран

На ден 23.07.2010 во просториите на НУЦК-Крива Паланка, беше отворена изложбата на Александар Ѓорѓиев со факсимили и фотографии објавени во книгата Никола Карев(1877-1905), а насловена како,,Патешествија низ документи“.

Концерт на флејта и гитара

На 22.07.2010 год. во предворјето на манастирот ,,Св.Јоаким Осоговски“ кривопаланчани имаа ретка можност да го проследат прекрасниот концерт  во изведба на Проф.Силвана Чулева Атанасова-флејта и Проф.Тања Јанкова-гитара.

Големина на фонт
Контраст