logo

Новости

Пробиен пристапен пат до населбите Трештен Дол и Баглак

Врз основа на повеќекратни барања во изминатите години на месното население од населбите Трештен Дол и Баглак за решавање на инфраструктурните проблеми во овој дел на градот, преку Одделението за…

Градоначалникот во посета на с.Луке

На 15.03.2011 год. во рамките на своите редовни активности за посета на месните заедници, Градоначалникот со своите соработници беше во кратка работна посета на с.Луке. Поводот  за посетата беше поврзан…

Подготовки за џип релито „Калин Камен 2011“

На ден 17.03.2011г. Комисијата за организирање на спортската манифестација Џип рели „Калин Камен“ го одржа првиот координативен состанок на кој беа договорени претстојните активности околу организирањето на овој спортски настан.

Одржана свеченост на караулата „Рамна Нива“

По повод 11-ти Март, Денот на Општинската организациона единица  на ОРОРМ – Крива Паланка и 19- годишнината од преземањето на државната граница на Република Македонија, на поранешната караула „Рамна Нива“…

Претставници од Сојузот на дефектолози во посета на Општина Крива Паланка

Во рамките на проектот „Симултано јакнење на општинските  капацитети и граѓанскиот удел во функција на поквалитетна кооперативнос“ во Општина Крива Паланка се одржа состанок со претставници од Сојузот на дефектолози.…

Прва награда за иновативни наставници

Подрачното општинско основно училиште „Илинден“ с.Конопница Крива Паланка во соработка со уште 4 основни училишта од Македонија ја освоија првата награда на Вториот државен конкурс Микрософт форум на иновативни наставници…

Учество на Втората кампања за Безбедност на интернет

Учениците од Подрачното основно општинско училиште „Илинден“ с. Конопница учествуваат на  Втората кампања за безбедност на децата на интернет, организирана од Microsoft во Македонија, во соработка со Британски совет и…

Ослободување од комуналии за нови вработувања

Градоначалникот на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски, поведе иницијатива за целосно ослободување од давачките за комуналии за сите инвеститори што ќе изградат индустриски капацитети и ќе вработат повеќе од 25 лица.…

Поклонение во чест на Св.Теодор Тирон

На ден 13.03.2011 г. се одржа манифестацијата ,,Поклонение на Св.Теодор Тирон“ во дворот на истоимената црква во с.Конопница.На црковниот ритуал, оваа година учествуваа четири невести со нивните свекрви, облечени во…

Активности на Општината во делот на комуналното уредување

Во рамките на активностите за санирање на штети од поројни дождови кои во последно време ја зафатија нашата општина и причинија значителни штети на локалната патна мрежа, Одделението за изградба…

Големина на фонт
Контраст