Меѓународен фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“

На 25 август (вторник) започнува Меѓународниот фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. На 11-то фестивалско издание, кое ќе трае три дена,  ќе настапат фолклорни ансамбли од Турција, Србија, Словачка, Романија, Бугарија и Македонија.

Фестивалот ќе започне со свечено дефиле низ градот во 18 часот, а граѓаните ќе може да ги проследат настапите на фолклорните друштва на градскиот плоштад со почеток во 19 часот.

plakat_small