Џип рели „Калин Камен“ 2010

На ден 24.05.2010 г.(понеделник), по повод празнокот на словенските просветители Св. Кирил и Методиј , Општина Крива Паланка и Здужението на граѓани „АВТО МОТО КЛУБ ОФ РОУД ОСОГОВО“, по втор пат  го релизираа ревијалното џип рели ,,Калин Камен“ под мотото ,,Да се запознаат убавините на осоговските планини“.

На ова џип рели се пријавија над 60 џипови и десетина моторцикли. Имаше учсесници од странски амбасади, авто куќи, новинарски екипи како и пријатели од соседните општини.Посебен интерес и атракција предизвикаа учесниците од Кочани и Штип со четворотркалните моторцикли.
Оваа спотрска манифестација е најмладата, а ви исто време и најмасовната од овој тип во државата, така истакнаа спортските новинари и спортистите со веќе докажано искуство на вакви рели патеки.

 

 

   

   
     
Големина на фонт
Контраст