10-ти Меѓународен фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“


По повод христијанските празници Успение на Пресвета Богородица и Свети Јоаким Осоговски, патронот и заштитник на Крива Паланка, во понеделник на 25 август ќе започне Меѓународниот фолклорен фестивал „Св.Јоаким Осоговски“, кој годинава се одржува по десетти пат. На ова фестивалско издание, кое трае три дена,  ќе учествуваат  фолклорни ансамбли  од  Романија, Словачка, Србија, Бугарија, Црна Гора и Македонија.

Градски плоштад – Крива Паланка
почеток 19 часот